AVDIĆ ZAKOVAO OSMICU NA ČELU OSE DO 2022

Gostujući večeras na Face TV kod Senada Hadzifejzovića, poznati novinar Avdo Avdić, ujedno i glavni urednik portala www.istraga.ba, zakovao je aktelnog direktora OSA-e Osmana Mehmedagića na čelo OSA-e do kraja 2022 godine.

Odgovarajući na Hadžifejzovićevo pitanje u smislu kontakata sa direktorom OSA-e, Avdić je rekao da bi predsjednik SDA Bakir Izetbegević napravio kardinalnu gresku ako bi pristao na ponovno imenovanje Osmana Mehmedagića na čelo OSA. Avdić je to plastično i pojasnio na način da bi takvo imenovanje podrazumijevalo i odluku Vijeća ministara o tome, a gdje sjede Dodikovi kadrovi. To dalje znači da bi umjesto Osmici servilnog zamjenika Trifka Buhe (SDS) došao neposlušni i opasni Risto Zarić (SNSD) koji važi za ruskog čovjeka u BiH.

Kako se radi o nespornim činjenicama iznesenim pred bh. javnost u udarnom večernjem terminu, uprkos svim pritiscima prema Izetbegoviću da se riješi tereta zvanog Osmica, jasno je da nakon iznošenja ovih činjenica u bh. eter, Izetbegović neće ni pomisliti da riskira sa izborom novog rukovodstva OSA. Zbog toga će Osman Mehmedagić ostati na čelu OSA-a najmanje do kraja 2022 godine, kada će se znati rezultati narednih općih izbora.