DOKTOR SUAD OPET HAJROVO

Grad Tuzla na čelu sa SDP-om je definitivno rekorder u nepotizmu, bahatosti i bez trunke empatije prema građanima koji žive u njemu. Čitava priča o odbrani Grada, antifašizmu je samo za one iskrene i naivne jer djela govore drugačije. Danas obrađujemo imenovanja Upravnog odbora ”Dom Penzionera” Tuzla.

Novoimenovani Upravni odbor JU ”Dom penzionera” u svom sastavu ima tri dame i to ne koje.

Prim.dr. Amira Bijedić, internista je nova stara predsjednica Upravnog odbora JU Dom penzionera Tuzla. Gospođa Amira Bijedić je supruga direktora JU Dom zdravlja Tuzla Suada Bijedića. Suad i Amira, gradski budžet u ovim trenutcima koštaju preko 8000 KM, kroz plate, naknade, reprezentacije, komisije i ponovo se pojačala za dodatnih 350 KM, imenovanjem u Upravni odbor. Ukoliko dodamo i primanja doktorice Amire na UKC od 4500 KM dolazimo do iznosa od 12.500 KM koji mjesecno supruznici uzmu od poreznih obveznika. Dok radnici u Domu zdravlja nemaju elementarnih uslova za rad, medicinske opreme niti dovoljno medicinskog kadra, direktoru Suadu Bijediću nije bilo mrsko da ponovo predloži svoju suprugu za Predsjednicu Upravnog odbora. Nije bilo mrsko ni predsjedniku tuzlanskog SDP-a Slađanu Iliću da imenuje istu jer mu je Suad Bijedić zaposlio suprugu u JU Dom zdravlja Tuzla. Nije bilo mrsko ni Direktoru JU Dom penzionera Tuzla Mirsadu Bakaloviću da podrži imenovanje iste jer isti taj Suad Bijedić je zaposlio i njegovu suprugu u JU Dom zdravlja Tuzla.

Zinaida Razić je uposlenica JU Dom penzionera Tuzla i jedna od najbližih saradnica direktora Mirsada Bakalovića, bivšeg predsjednika SDP-a Tuzla i jednog od ljubimaca Gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Zinaida Razić je jedan od rukovodilaca u JU Dom penzionera Tuzla i primanja su joj cca. 2200 KM sa doprinosima ta plata iznosi 4000 KM. Na ovaj iznos treba dodati i razne komisije unutar JU Dom mladih na koje je imenovana, a koje su naravno plaćene, dolazimo do iznosa od 5000 KM. Da je i taj iznos bio mali dokazuje i činjenica da je svoj kućni budžet pojačala za dodatnih 300 KM.

JU Dom penzionera može se slobodno reći da nije ustanova socijalnog karaktera i da joj bila koja pomoć nije potrebna kada imamo zaposlene sa ovako visokim primanjima.

Zbog ovakvih podobnih članova SDP-a ,Tuzla ne smije pasti !