FERMAN STIŽE IZ SARAJEVA

Ovih dana se u Tuzli dešava prava drama oko koalicije tj. zajedničkog nastupa na narednim lokalnim izborima između SDP-a i Naše stranke.

Svi dobro upućeni poznavaoci psihičkog stanja sadašnjeg Gradonačelnika Jasmina Imamovića znali su da je kandidatura Derviša Čička u samom startu osuđena na propast. Tuzlaci već godinama ne mogu da shvate kako se budućnost Tuzle uvijek određivala upravo u Sarajevu i da se u startu znalo da će kandidatura Derviša Čička biti oborena.

Od koga ? Od Peđe Kojovića.

Operaciju sistemskog urušavanja Naše stranke tj. uništenje iste u Tuzli vode Jasmin Imamović, Nermin Nikšić i Peđa Kojović, sve kako bi Jasmin Imamović bio jedini i vječni čuvar ključa budžetske sehare Grada Tuzla.

Trojka

Ovih dana nastaje totalni raspad Naše stranke u Tuzli samo iz razloga što je stigao Ferman iz Sarajeva da moraju imati zajedničkog kandidata sa SDP-om na predstojećim izborima i da je to Jasmin Imamović.

Jako čudna šutnja Selima Bešlagića i prihvaćanje ovakve direktive iz Sarajeva podsjeća na ono doba kada se isti pomirio sa Jasminom Imamovićem, koji tada reče “Prva ljubav zaborava nema”.

Sramotno i posve nevjerovatno je da će nastaviti da šuti Ratni Načelnik Opštine Tuzla, Legenda Grada i da će se prodati za poziciju nosioca liste na narednim lokalnim izborima koju je namijenio svome unuku Omeru Berbiću.

Unuk Omer

Čudna je šutnja svih ljudi koji su osjetili zlo zvano Jasmin Imamović, a šute i prihvataju direktive iz mrskog Sarajeva, jel mjesečno u džep stave preko 5000 KM. U konačnici zašto se ne oglasi dežurna kritičarka za sve moguće stvari u državi Mirjana Marinković Lepić, državna poslanica koja je predstavnik Naše stranke sa područja Grada Tuzla i da kaže da to tako ne može.

Jasno je svima da je samo ime stranke “Naša stranka” upravo očitava i stvarnu svrhu njenog postojanja, jer to je njihova stranka.

Zato ne očekujemo nikakve reakcije ovih dana, malo se diglo prašine, slećiće se i narod će opet prihvatiti stanje kakvo jest.

Meša Selimović je to jako lijepo rekao u jednom svom citatu koji očitava kolektivno stanje tuzlanske čaršije:

“Čovjek se navikne na svaki smrad”
Meša Selimović