IZETBEGOVIĆ VJEŠTO PODVUKAO CRTU

Gostujući na Dnevniku D Federalne TV, Predsjednik SDA Bakir Izetbegović vješto je podvukao crtu između onoga za što realno postoji osnovana sumnja i onoga što je vidno prešlo u domen političke montaže preko tužilaštva. Na taj način je Izetbegović u javnosti ostavio utisak istinskog lidera jednog naroda, koji čvrsto stoji iza svojih kadrova kada im se pokušava prišiti nešto za što realno nema osnova, istovremeno praveći jasan otklon od onih koji su vidno prešli crtu nezakonitosti.

U vremenu kada je kompletna bh javnost ogorčena postupanjem potpisnika famoznog respiratornog ugovora, tj. Solaka i Hodžića, te kada zbog CIK-a Čović i Dodik sikte na sve strane, dok federalna opozicija poput hijena zadovoljno grize i likuje, krišom pripomagajući “mrskom” Dodiku i Čoviću preko svojih odanih tužilaca, Izetbegović je smogao snage i liderski podvukao crtu između osnovanog i neosnovanog, profesionalnog i pristrasnog, odnosno između borbe za državu i puke borbe za fotelje.

Pobrojao je Izetbegović sinoć i sve svjesno skrenute istrage protiv rušilaca BiH i onih koji se bore da je očuvaju. A glavna tužiteljica Gordana Tadić, ukoliko uistinu voli BiH kao što to predstavlja, onda bi za početak trebala izbjegavati dva bliska srodnika, koja vole jedino sebe i novčanice za koje su dokazano spremni prodati i nju i državu BiH.

S druge strane, Izetbegoviću se za sinoćnji istup uistinu nema što prigovoriti, a od njega su sinoć mogli učiti mnogi drugi stranački prvaci u BiH.

Tadeuš M.