KORUPCIJA , KRIMINAL, KLEPTOMANIJA

Ovih dana crni oblaci su se nadvili nad SDP-om BiH. U Utorak se desilo hapšenje istaknutog člana SDA u Krajini Asima Kambera i to je bila top vijest, ali svi prešućuju da je uhapšen čelnik SDP-a koji je zajedno sa Asimom krao glasove na proteklim izborima. Koliko je podlost išla daleko govori se da je SDP trgovao do te mjere da se procentualno kralo na izborima. Izvještaj o krivičnom djelu izborne krađe govori kako je SDP krao po istom receptu kako se izbori kradu i u Tuzli.

Identičan slučaj izborne krađe se desio i u Tuzli prošle lokalne izbore kada je sva dokumentacija sa svim dokazima dostavljena Glavnom Tužiocu Tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislavu Ljubiću. Nakon provedene tri godine utvrdio je Tužilac Ljubić da nema elemenata krivičnog djela i istraga je obustavljena. Danas ipak možemo sa sigurnošću potvrditi da punu kontrolu nad radom i djelovanjem Tužilaštva Tuzlanskog kantona a naročito nad Tomislavom Ljubićem ima jedna osoba, a to je Jasmin Imamović.

Afera za aferom, naredbe o ne provođenju istraga protiv Jasmina Imamovića, držanje predmeta u ladici do zastare su eklatantan primjer da je pravosuđe na području TK debelo korumpirano i pod direktnim političkim utjecajem.

Svjedoci smo da se nezakonite radnje nižu dan za danom, da se ni jedna ozbiljna istraga nije nikada vodila protiv Jasmina Imamovića očigledno imaju za posljedicu totalnu devastaciju pravnog sistema na području Tuzlanskog kantona.

Danas je SDP koji se sveo na stranku nekoliko opština u BiH dotakao dno objavljivanjem liste u Banja Luci, pod palicom Jasminovog intimusa i iskrenog prijatelja Vojina Mijatovića. Prekaljeni nacionalista u koži SDP-a je otišao toliko daleko da je objavio ispod imena kandidatkinja SDP-a za skupštinu Grada Banja Luka i brojčano stanje djece koje posjeduju u svom vlasništvu.

Jadno,čemerno na šta je spao SDP.

Da je Vojin Mijatović znao zašto ulazi u SDP jasno je svim užim krugovima SDP-a u Sarajevu jer je dotični gospodin bio glavna veza za poslove i tendere koje je vlada predvođena Dinom Konakovićem i Damirom Mašićem realizira u svom kratkom ali po njih jako unosnom periodu.

Glavna sprega tendera, poslova, Nikšića, Mašića, Mijatovića bio je upravo kralj Grada Tuzla Jasmin Imamović, samo što su zaboravili na jednu stvar, da ih je nagovarao na kriminal čovjek koji u svojoj zoni odgovornosti drži pod punom kontrolom Glavnog Tužioca Tomislava Ljubića. Biće veselo gledati kako se pred sudovima brane kleptomani SDP- BiH.