MEGALOMANIJA

Laži, laži laži meee ti to radiš najboljeee”  rekla bi Alka Vuica što slobodno može biti himna našeg Gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Kada pogledamo današnju prezentaciju navodnog mosta kojeg nazvaše ”Most Oslobođenja” tačno čovjeku dođe da povrati. Pa dali je bolest toliko uznapredovala da čovjek misli kako su građani Tuzle stvarno toliko, glupi, primitivni, naivni, zaboravni  pa da povjeruju da će se u Tuzli graditi most od 2.000.000.000 (dva miliona ) KM. Tuzla se opet oslobađa od nečega, a nećemo reći da je ponovo iz gradske uprave ispaljena još jedna dobro znana laž da nisu odustali od gradnje visećeg tramvaja.

Gradnjom ovog mosta samo je potvrđena laž kako će se graditi viseći voz, a samim tim i laž da će se graditi most. Most će se sigurno gradit al kakav boga pitaj. Jasmin Imamović u strahu od gubitka vlasti kreće u ofanzivu laganja, te mu nos nevjerovatnom brzinom dobija dužinu Pinokija. Čovjek je sve slagao da se nema šta više slagati.

Ali pitanje se postavlja dali je stvarno pomislio skrkati 2.000.000.000 (dva miliona) KM  na neki most pa kakav god da je.

U ovom trenutku jedan ozbiljan pregled bi dobro došao Jasminu Imamoviću da izmjeri njegovo ludilo jer nemoguće je da to govori ljudima koji su ostali bez posla, kada se budžet Grada puni minimalnih 33 % , kada nas očekuje kriza koju ne možemo ni pretpostavit, dali stvarno on nas ovoliko podcjenjuje i pravi budalama.

Da vrhunac ludila bude kompletan isti dan se objavljuje da kreće gradnja projekta zvanog Cristalico. Pa dragi ljudi da bi se nešto krenulo raditi mora imati projekat ( ne video prezentaciju i zamišljene objekte) treba proći razne faze dok dođe do gradnje , pa tek da se nešto zakopa u zemlju.

Inače Cristalico je jedan od projekata Vlade KINE, koja preko raznih misonara iz Dubaia, Holandije , krije takvu investiciju u BiH, ali nije bitno.

Javno pozivamo Jasmina Imamovića samo da nam pokaže projekat a ne 3D zamišljenu prezentaciju i papir o izdatoj građevinskoj dozvoli. Ipak i ovo je bio jedan dobar blef iz razloga što znamo da je cilj skretanje pažnje sa gužve koja je nastala stavljanjem semafora kod Livnice.

Pa dali će građani stvarno povjerovati da će se ovo desiti kada znao da je slagao do sada stotine projekata,

Stadion Tušanj

Natkriveno jezero

Tunel pored panonice
Natkriveni centar grada

I mnoge druge projekte.

Mi ćemo na kraju reći o čemu se radi i to ne svoje mišljenje nego naučno mišljenje.

Megalomanija ili ludilo veličine označava patološko precijenjivanje sebe samog, svojih sposobnosti i mogućnosti. Pogođena osoba smatra se važnim političkim ili vjerskim likom, reinkarnacijom velike ličnosti, bogom, prorokom, ili slično, kao što je superjunak. Javlja se primjerice u sklopu paranoje, shizofrenije ili staračke demencije.

 

Naš super junak je Pinokio sa primjesom Super Hika.

 

NE BUDI GLUP NE NASJEDAJ PO KO ZNA KOJI PUT.