NASELJE ‘OAZA’ JE NOVI 15. MAJ

Ako je i prvi put zbog pritiska Gradonačelnika izhitreno dozvoljena ” nedozvoljena” gradnja spornih spratova na zgradi “15. Maj” što je poslije napravilo svu onu štetu, nameće se jedno pitanje: Zašto je to ponovljeno u još gorem obliku u mosničkom građevinskom votergejtu- idiličnom naselju cinično nazvanim “Oaza”!?

Obrazac je isti, nezasiti i neodgovorni Investitori lažnim obećanjima varaju potencijalne kupce, korumpirana i bahata administracija bez iole straha izdaje potrebnu dokumentaciju i nezakonite dozvole a sve pod paskom prvog čovjeka Grada. Kada kupci, vlasnici stanova, shvate da su prevareni Gradonačelnik svu odgovornost prebacuje na ostale gradske službe panično tražeći izlaz kroz razmazivanje i uopćavanje odgovornosti pojedinačnih krivaca.

Kada smo kupovali stanove, bilo nam je obećano da ćemo imati tri pristupna puta, a mi sada imamo jedan koji vodi kroz gradilište. Da stvar bude gora, ubrzo će ovdje početi gradnja još dvije zgrade i to sve uz jedini put koji vodi do naših zgrada – priča Ibrahim Kovač, predsjednik etažnih vlasnika iz useljene lamele A1.

Obrazac je tim više isti što se u ulozi “izdavača” sumnjivih saglasnosti i njegovog nalogodavca u oba slučaja pojavljuju ista imena : Imamović Jasmin , Stjepić Slavko , i ambiciozno poslušni Hadžić Omar Šef službe za prostorno uređenje Grada Tuzla. Simptomatično je da i nakon utvrđenih nezakonito izdatih urbanističkih saglasnosti od strane prethodnog pomoćnika gradske Službe za prostorno uređenje te upozorenja Pravobranilaštva da se ista mogu tj moraju poništiti ukoliko nemaju zakonsku osnovu, na ambiciozni aktuelni Šef službe za prostorno uređenje Omar Hadžić ipak drsko izdaje građevinsku dozvolu za isto, dovodeći čitavu situaciju u živi mulj. Nečuveno i bezobrazno gospodine Glavni kantonalni tužioče Tomislave Ljubiću!

Ako se ne boje Boga zašto bar ne Zakona. Ko ih i zašto štiti na na štetu građana Tuzle!? Ovih dana očekujemo i podnošenje krivične prijave protiv svih aktera koji će morati dokazati da nisu na isti način kao i za zgradu 15. Maj prevarili kupce i doveli ih u zabludu, a sve zbog enormne zarade i pogodovanja tajkunima.

Dali će se zbog nezajažljive pohlepnosti građevinskih Investitora i korumpirane gradske administracije na čelu sa prvim čovjekom Grada romantično naselje “Oaza” vrlo brzo preimenovati u naselje “Kamikaza”!?

Pitanje je samo ko će biti žrtvovan za ovu aferu i na koga će se sve svaliti. Očigledno na najambicioznijeg u ovoj grupi mlađahnog Omara Hadžića.