NEĆE MOĆI OVE IZBORNE NOĆI

Da su i zadnje pripreme za izbornu krađu na predstojećim lokalnim izborima u završnoj fazi dokaz je i zadnje imenovanje Upravnih odbora Javnih ustanova na području Grada Tuzla. Jedan od eklatantnih primjera trgovine utjecajem od strane Jasmina Imamovića je i imenovanje Amina Jusupovića, službenika Gradske uprave u upravni odbor JU Stadion Tušanj. Da bahatost i osionost Jasmina Imamovića bude veća imenovanjem Jusupovića jeste i ta što je jedna od šefica u Gradskoj upravi vjenčana supruga Amina Jusupovića, Mirela. Također rođena sestra Mirele Jusupović je uposlenica Gradske uprave i to u komunalnoj službi, Lejla Avdić.

KO JE AMIN JUSUPOVIĆ ?

Amin Jusupović je Inženjer elektrotehnike i zaposlen je u Gradskoj upravi Grada Tuzla, međutim Amin ima jednu od glavnih uloga u izbornom procesu. Angažman Amina Jusupovića u izbornoj komisiji na unosu podataka s izbornih mjesta je ključan u štimanju izbora, a sve pod patronatom Jasmina Imamovića. Sjetimo se izbornih prevara koje su dokazane u prošlim izborima kada Naša stranka nije prešla cenzus jer joj je falilo desetak glasova. Sjetimo se i privatnih tužbi, krivičnih prijava za izbornu krađu koji se i dan danas kisele u Kantonalnom Tužilaštvu TK. Sjetimo se i krađa koje su se desile na samoj listi SDP-a kada su prošli samo oni kandidati koje je zaokružio Jasmin Imamović. To znači da je Jasmin Imamović krao i svoje ljude sa lista SDP-a. I ove izbore se očekuje da mjesto na listi SDP-a nije uopće bitno jer već postoji spisak tko će proći u Gradsko vijeće samo što je spisak smanjen zbog očiglednog pada SDP-a.

Nemjerljiv doprinos prevarama na unosu podataka zaslužuje i Jasmin Piralić uposlenik Gradske uprave, poznat po raznim mahinacijama, prevarama i slijepoj poslušnosti Jasminu Imamoviću. Činjenica da je na prošlim izborima bilo 5000 nevažećih listića za poziciju Gradonačelnika govori sama za sebe. Pa da li je moguće da u Tuzli 5000 ljudi nije znalo zaokružiti jednog kandidata, nego je zaokruživalo više njih. Sramota.

NEĆE MOĆI OVE IZBORNE NOĆI

Pošto su sve činjenice i hodogrami krađe već razrađeni sa svim sudionicima u cijelom izbornom procesu, već je takav dokument dostavljen Centralnoj izbornoj komisiji na postupanje. Ovoga puta će se malo drugačije gledati na izborni proces u Tuzli. Ipak praznik demokratije, a to su izbori se ne smije nikada više ugroziti pa neka pobjede najbolji. Jasno je da će se sada agilna Centralnaizborna komisija BiH uključiti u izbornu krađu i da se nikada više neće desiti ili će biti svedena na minimum izborna krađa u Gradu Tuzla. Jasno je da će svi sudionici u ovakvom nečasnom poslu biti krivično gonjeni i da će sigurno biti procesuirani bez obzira na Tomislava Ljubića koji štiti ovakav nečastan proces.

GRUDVA JE KRENULA