PANONSKI HAZARDERSKI ULOG

Danas je 4. dan otkako je izbačena SDPova “široka mreža” za masovni izlov krupne ribe tuzlanskog glasačkog tijela – Panonika!

Šta može biti surovije i bezobzirnije od zavodljivih manipulatorskih poziva najsigurnijoj glasačkoj, a najugroženijoj životnoj kategoriji stanovništva – našim penzionerima!

Umjesto da kao stranka koja neumorno upražnjava vlast posljednjih 25 godina zajedno sa Jasminom Imamovićem pokaže bar trunku društvene odgovornosti, brige ali i zahvalnosti svom Gradu, oni podižu ovaj ulog na n- tu.

Danas je najteži epidemiološki dan u Tuzli, kada samo grad bilježi 35 novooboljelih od COVID-19, dan kada se otvara najveći klaster od preko 25 oboljelih u staračkim domu, dan kada Gradska vlast bezočno ne sakriva od svojih građana otvaranje novog klastera unutar vlastite Uprave klaster zvani “Lugavin klaster”. Dan kada ta ista Vlast na čelu sa Jasminom Imamovićem najavljuje ponovno otvaranje javnih obdaništa stvara sliku velikog uloga za kockarskim stolom. Ova kockarska igra se odigrava sa ulogom Građana Tuzle i njihovim životima a skrivanjem stvarnog stanja upravlja sa strpljenjem i mudrim direktivama glavna Gradska portparolka Svjetlana Kakeš.

Koliko god građanstvu bio teret nerad Gradskog obdaništa koje je zatvoreno upravo zbog zaraženih uposlenika i djece, ovakav kockarski ulog nas vodi u stanje da će Tuzla za cca. 10 dana postati slučaj kao što je i Novi Pazar.

Veliki je ulog za novi mandat Jasmina Imamovića pa makar gazio i preko mrtvih svojih vjernih glasača.

Tuzla ulazi u duboku Corona zonu za koju će biti odgovoran samo jedan čovjek.

ON