SDP ZABETONIRAO SDA NA VLASTI U TK DO 2022

Koalicija predvođena tuzlanskim SDP-om okupila je nedavno novu potanju većinu u Skupštini TK, a nakon čega su uslijedili pokušaji obaranja Vlade TK koju predvodi SDA.

Nova SDP-ova većina sklepana od 18 minimalnih ruku, pred katolički Božić pokušala je izglasati smjenu SDA-ove Vlade TK. Pokušaj je završio povlačenjem vitalnog nacionalnog interesa trenutnog rukovodstva Skupštine TK. Inače, već duže vrijeme nije formirano Vijeće za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa pri Ustavnom sudu FBiH, pa je zbog postojećih političkih odnosa i kočnice koju je povukao HDZ teško očekivati popunjavanje istog prije 2022 godine. S obzirom na to da nema tko odlučiti o povučenom vitalnom nacionalnom interesu, po svemu sudeći će ovaj nepromišljeni i amaterski SDP-ov pokušaj obaranja SDA-ove Vlade TK rezultirati opstankom iste do kraja 2022 godine.

Svjesni ove činjenice, a silovito željni nezaslužene vlasti, SDP i sateliti su krenuli i stazama Jadranka Prlića iz 90-ih i protuustavno sazvali zasebnu sjednicu Skupštine TK, dok je u isto vrijeme održavana regularna sjednica Skupštine TK koju je sazvao njen Predsjednik Žarko Vujović. No, nije ni čudo da je ovaj amaterski pokušaj SDP završio betoniranjem SDA Vlade do 2022, obzirom da su ga kreirali nastavnici koji su umjesto 1000 KM/mjesečno, već godinama ubiru apanaže od po 4-5 hiljada KM prosipajući građanima maglu u skupštinskim klupama.

Umjesto što nemušto pokušava javnosti predstaviti da se bori za bolji život običnih građana, bolje bi bilo da Dževad Hadžić objasni porijeklo novca kojim je kupio stan u Beču i novca kojim već godinama plaća enormno školovanje dviju kćeri u Beču. Povrh toga, ima se i za kupovinu novog stana u Tuzli, odnosno za konačan bijeg iz blatnjave Kalesije. Ali najviše, u cijeloj ujdurmi, fascinira elementarno neznanje Dopredsjedavajuće Skupštine TK Lejle Vuković koja je sada na sebe preuzela kompletan teret protuustavnog djelovanja gdje su zapriječene kazne višedecenijskog nivoa. Izgleda da je i ovu majku troje malodobne djece povuklo nezasluženih 5.000/mjesečno i ostali unosni nelegalni poslovi s Cestama TK zloupotrebljavajući pri tome poziciju Dopredsjedavajućeg Skupštine TK. Al ne čudi, i ona je nastavnica koja ne radi svoj posao.

Čudno je jedino da je nije imao tko roditeljski posavjetovati, jer ponavljamo, kazne za protuustavna djelovanja, UZP, Herceg-Bosnu i slično, bile višedecenijske.

Ljubić

Svakako da u svemu SDP računa i na pomoć glavnog tuzlanskog tužioca Tomislava Ljubića, koji je dokazani haver u zataškavanju krivičnih djela SDP funkcionera. No ovaj put, ovaj stari i iskusni Latin, svjestan da je SDA preuzela većinu u VSTV, ovaj put bi u cilju pridobivanja SDA naklonosti i spiranja etikete tvorca krivične prijave protiv direktora OSA-e, mogao udovoljiti SDA zahtjevima i krivično procesuirati vinovnike ovog protuustavnog djelovanja, a gdje će zasigurno najdeblji kraj izvući Vukovićka. Ali i ako Ljubić ne bude kooperativan u svemu, odnedavno je na čelu Federalnog tužilaštva je SDA-u blizak Munib Halilović, koji će za slučaj Ljubićeve šutnje ovaj slučaj zasigurno delegirati drugom kantonalnom tužilaštvu. A nakon toga, kom obojci, kom opanci…