SEĆIJA DOMA ZDRAVLJA RADI NON STOP

I nakon što se otvorilo autobusko stajalište prije par godina u selu Bigrenica u Srbiji došlo je na red otvaranje Lifta u Domu zdravlja u Tuzli. Da nije smiješno bilo bi žalosno. Koliko para se izdvaja za zdravstvo u TK, a pogotovo u Tuzli red je bio da Gradonačelnik kaže kako je povećao zaslužene plate medicinskom osoblju i kako su dobro odradili pandemiju.

Jok, čojk otvara lift, džaba što ljudi rade sa platama ispod svakog minimuma, džaba što ljudima ne priznaje krvavo zarađene dokvalifikacije koje su uzgred propisane zakonom, džaba što se mogu žalit kome hoće, ustrajno u borbi za glasove Jasmina Imamovića stoji Suad Bjedić.

Isti taj Bjedić renovira svoje kancelarije, prima prvakinje u borbi protiv korone na nove sećije i hamandžike i sav ostrašćen u ljubavi otvori lift u domu zdravlja. Sramotno je reći da čitav Dom zdravlja zna kad mu dolazi posjeta koja se ne smije prekidati i sa kojom sate provodi zaključan u svoje vilajete sa tuš kabinom i peškirićima.

Nažalost Dom zdravlja Tuzla služi trenutno da zadovolji samo potrebe jedne osobe a to je direktor kako bi provodio svoje vrijeme u društvu ženske osobe koja se brine za epidemiološko stanje Grada Tuzle i kantona. Jasmin Imamović je samo slučajni prolaznik u liftu koji je za naše prilike bio jedan od prostora u kojim je šapnuo svom potrčku da je sve u redu. Ako neko misli da je sve ok, mi mislimo da nije.

Ipak je ovo 21 stoljeće.