SELIMOVO ČVRSTO ”NE ELZINA”

Tuzlanski kanton potresla je još jedna politička utopija u režiji SDP-a. Na čistac su izvedeni svi kvazi ljevičari, patriote, ublehaši, interesdžije i lažni moralisti koji poletiše u zagrljaj smrtnom neprijatelju, političkom projektu PDA Mirsada Kukića.

Danima najavljivana smjena Vlade Tuzlanskog kantona ostala je mrtvo slovo na papiru.

Danima su dušebrižnici nagovarali, kombinovali, ubjeđivali Selima Bešlagića da podrži rušenje Vlade Tuzlanskog kantona i da će experti doći za ministre. Glavni kreator krize na Tuzlanskom kantonu je Jasmin Imamović koji je i osmislio priču kako će doći veliki stručnjak u liku i djelu Kadrije Hodžića za premijera i da će on zadovoljiti minimum koji je zahtjevao Selim Bešlagić. Sve je bilo već pripremljeno, znala su se imena ministara, naravno daleko od koalicionih partnera, znalo se koja će SBB preduzeća dobiti, ljudi su išli već u nabavku odijela i zimskih kaputića al ne lezi vraže.

Naprasno odustajanje od ministarske pozicije Huseina Topčagića zvanog Maljutka od pozicije ministra MUP-a TK je bio alarm da se nešto dešava. Već tada se znalo da je sve upitno i da su dogovori pred raspadom. U tom momentu dolazi informacija koja je potopila sve moguće šanse za smjenom postojeće Vlade Tuzlanskog kantona. Elzina Pirić je kandidatkinja za ministricu MUP-a TK. Takvu informaciju potvrđuje i sam vrh PDA nakon čega Selim Bešlagić povlači jasan potez, a to je odustajanje od podrške smjeni vlade.

Ovog kišovitog decembra trebalo je zasjat sunce u Tuzli kao što je zasjalo i davne 1958. godine kada Mevla rodi Mirsada. Sve ovo ne bi bio problem da SDP Tuzla u prevodu Jasmin Imamović nije prihvatio i takvu ministricu samo da sruši vladu Tuzlanskog kantona i postavi sebi odane ljude. Isti onaj Jasmin Imamović koji je oponašao govor iste te Elzine i ismijavao je njeno „Zahoootriti“.

Jedno je jasno SDP je za komadić vlasti bio spreman ući u vlast sa crnim đavolom samo da bi došao do vlasti i to je ta dosljednost sa karakterom.

Selime veliko ti Hvala!