SRAMNO ŠTA SU GRAĐANI DOČEKALI

Glavni lik ove sramote je direktor Doma zdravlja Tuzla koji je uskratio liječenje djetetu od 8.5 godina, uredno osiguranom . Da je ova institucija dotakla dno može se potvrditi u ovom slučaju.

U proteklih nekoliko dana na internetu se pojavio snimak kako se u Kaknju svečano otvara kontejner i svi su se smijali i nisu mogli da vjeruju, ali kada Jasmin Imamović zajedno sa direktorom Doma zdravlja Tuzla Suadom Bijedićem otvara LIFT u toj ustanovi to je kao ok. Jadno, čemerno i bijedno.

U proteklih 6 mjeseci Dom zdravlja je primio preko 40 ljudi u radni odnos, većinom članova SDP-a, nešto malo i iz koalicije. Nije njih briga što nema gaza, infuzija,lijekova i čega svega ne još, bitno je utrpat naše pred izbore.

Da li će kao na primjeru Šefa inspekcija Grada Tuzla Zlatka Kovačevića reagirati Gradonačelnik Jasmin Imamović, odgovor znate NEĆE.

Neće reagovat jel tu su duboki interesi svih oko Jasmina i Suada. Kako bi onda imali 24 sata na raspolaganju vozilo hitne medicinske pomoći da se obilaze podobni i roditelji podobnih i visoko rangiranih funkcionera Grada Tuzla. Za njih ima lijekova, za njih se trči u magacine da se obezbjedi. Bolovanja se otvaraju na telefonski poziv, doktori izdaju ljekarska bez ikakvog pregleda. Sve to može jel to je povlaštena klasa ovog grada.


Odbili su da liječe dijete predsjednika udruženja ”25.maj Kapija”

Nedostatak potrebnih lijekova u Domu zdravlja Tuzla na svojoj koži osjetio je i Edin Hurić, nakon što mu se sin razbolio. Rečeno mu je da dijete treba primiti infuziju, ali da je on mora kupiti.

Ja sam otišao u apoteku i kupio za dijete od 8,5 godina te komponente koje su mi tražili. Iziritiran i van sebe od svega. Dijete je nakon nekoliko minuta zaspalo od iscrpljenosti“, ispričao nam je Hurić.

Šta u ovoj državi treba više? Imate ovjerene knjižice, odbija vam se od plate ili penzije. Sve imate. Šta penzioner sa minimalnom penzijom ako nema tih 15-ak maraka da kupi nešto? Moja majka i hiljade drugih majki i očeva troše preko 100 ili 150 KM mjesečno na lijekove“, naglasio je Hurić.

Nije kriv ni Kanton ni država, nije kriv SDA,HDZ,SNSD krivac je samo jedan, bahata Vlast Grada .

Poruka čitaocima: Trpi i šuti doće i do tvog djeteta sigurno.